2013 Yılında Bayilik Veren Firmalar

0
2597

2013 Yılında Bayilik Veren Firmalar

Bayilik ve franchise şartları hakkında en güncel bilgiyi sektörlere ayrılmış şekilde yazımızdan alabilirsiniz.

Tekstil

Zara: Hem dünyanın hemde ülkemizin en büyük giyim markalarından biri olan Zara’nın şu anda 60′dan fazla ülkede toplamda 850′den fazla bayisi bulunmaktadır. Oldukça başarılı bir bayilik uygulaması ile zinciri genişletmiş olan Zara, bu zinciri daha da ileriye taşımak adına, Türkiye’nin pek çok bölgesinde yeni bayiliklerini 2013 yılında verecek. Hem bay hem de bayan ürünlerini bünyesinde bulunduran, kalitesi ile göz dolduran Zara, şık ve göz doldurucu ürünlerini yeni yıl ile birlikte daha fazla kişiye ulaştırmayı hedeflemekte. Zara bayilik şartları arasında yer alan ilk madde 30.000 dolar maliyet gideri. Bunun yanı sıra 80.000 dolar da ekipman, mobilya ve demirbaşlar için harcamanız gereken tutar yer almaktadır. Zara bayiliği açmak isteyenlerin aynı zamanda telif ücreti de ödemesi gerekmektedir. Bu ücret ise 50.000 dolar olarak belirlenmiştir.

Sarar: Erkek ve kadın ürünlerinde lider konumda yer alan Sarar, 2013 yılı ile birlikte yeni bayileri açmak için hazırlık yapıyor. Sarar, yeni açacağı bayilerde öncelikle mekan şartları aramaktadır. Ana hatlarda bulunan mekanlara öncelik gösteren Sarar aynı zamanda 200 metrekare üzeri alan aramaktadır. Bunun yanı sıra Sarar, bayilik maliyeti olarak 100.000 TL almaktadır.

Mango: İlk olarak 1992 yılında kurulan Mango, ülkemizde özellikle büyük alışveriş merkezlerinde boy göstererek kaliteli ve şık giyimin adreslerinden biri oluyor. 2012 yılının son ayları itibari ile 104 ülkede toplamda 2060′dan fazla bayisi bulunan Mango, 2013 yılında da Türkiye’nin hemen hemen her bölgesine bayilikler vermek için hazırlık yapmakta. Konsepte çok fazla önem veren Mango yetkilileri sadece iş yeri açmak için başvuran kişileri pek fazla önemsemiyor. Öncelikle Mango bayiliği alacak iseniz oldukça büyük bir mekana sahip olmanız ve dekorasyon için en az 50.000 TL bütçe ayırmanız gerekmektedir. Tasarıma oldukça fazla önem veren Mango ekibinden onay alan tüm mağazalar aktif olarak satışa başlayabilmektedir. Bir MANGO/MNG bayii açmak için gerekli olan tahmini toplam yatırım miktarı yaklaşık olarak 500.000 Euro’dur.

Gıda

Mc Donals: Ülkemizin en büyük fast food markalarından biri olan Mc Donals 2013 yılında da yeni bayilikler dağıtmaya devam ediyor. Konsept olarak hamburger alanında hizmet vermekte olan Mc Donals markasının yatırımcılar için aramış olduğu şartlarında başında yatırım maliyeti olarak 400 ile 500 bin dolar arasında bir bütçe aranmaktadır.

Burger King: Mc Donals’ın ardından en çok ziyaret edilen fast food merkezi olan Burger King, özellikle büyük illerimizde bulunan bayilikleri ile göz dolduruyor. Yüksek kar marjı bulunmakta olan Burger King bayiliğinde yatırım maaliyeti değişkenlik göstermek ile birlikte 300 ile 500 bin dolar arasında değişiklik göstermekte. Ayrıca Burger King bayiliği 2013 yılında sayılı kişilere verilecek olup mekan şartları yer almaktadır.

Little Caesars: Pizza ve paket servis hizmeti vermekte olan Little Caesars, 2013 yılı itibari ile yeni bayilikler dağıtmaya devam edecek. Büyük alışveriş merkezlerinde hizmet vermekte olan Little Caesars’in yüksek kar marjı dikkat çeker iken son dönemlerde özellikle genç kesimin Little Caesars’e ilgi göstermesi girişimcilerin dikkatini çekiyor. Little Caesars’in yatırım maliyeti ise 200 ile 220 bin dolar arasında değişiklik göstermektedir.

Dominos Pizza: Hem dünyada hem de ülkemizde hizmet veren en büyük pizza markalarından biri olan Dominos Pizza, 2013 bayilik uygulamasına revizeler getirerek daha fazla bayii açmak adına büyük adımlar atacak. 2013 yılında yaklaşık olarak 50nin üzerinde bayi açmayı planlamakta olan Dominos Pizza, yatırım maliyeti olarak 220 bin dolar+kdv almaktadır.

İçecek

Kahvedar: Destek; Kurulum ve bakım, Eğitim, Reklam desteği, Ürün temini..
Bayilik Yatırım Maliyeti; 35.000 TL + KDV
Kahvedar bayilik başvurusu yapmak isteyen kişiler 0532 301 21 05 numaralı telefonu arayarak Barış TEMİZ ile iletişime geçebilirler.

Elit naturel meyve suyu: Organik beslenme adına son yıllarda oldukça dikkat çeken vitamin barlara yeni bir marka daha ekleniyor. Özellikle alışveriş merkezlerinde ve cadde köşelerinde sık sık adını duymaya başlayacağınız Elit Naturel, 2013 yılı itibari ile 100ü aşkın bayilik vermek için önemli bir adım attı. Yaklaşık olarak 25 farklı tat da meyve suyu ihraç eden Elit Naturel 2002 yılından beri ülkemizde hizmet vermekte. Organik bir beslenme tarzına sahip olan kişilerin tercih edecekleri markalardan olan Elit Naturel bayiliği almak ise oldukça kolay. Elit Naturel doğal meyve suyu ürünleri ile bayilik kurmak isteyenler hiç bir ek ücret ödemeden hemen 0312 219 80 95 numaradan iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilirler.

Elmacık Su: Atatürk Orman Çiftliği’ne ait olan Elmacık Su, 2013 yılı itibari ile bedelsiz olarak bayilik vermeye başlıyor. Aylık 5.000 TL kazanç vaad eden Elmacık Su, yapmış olduğu yatırımlar ile 2012-2013 yılında su sektöründe en büyük yatırımları yapan firma olarak dikkat çekmekte. Damacana su deneyimi olan veya olmayan herkesin alabileceği Elmacık Su bayiliği için sadece dükkan maliyetini karşılamanız gerekiyor. Bu da mobilya ve diğer ürünler ile birlikte yaklaşık olarak 10.000 TL civarı tutacaktır.

Son güncelleme: 15.04.2013